lördag 10 december 2011

det var längesen, men nu kör vi på ett träningstips!

Kärlekshandtag + fett under behåbandet
Beror på: Du äter för mycket kolhydrater som potatis, pasta, ris och gryner. Du kan ha en viss insulinresistens som gör att kroppen inte lagrar in sockret i blodet på rätt sätt. Det är framför allt efter en kolhydratrik måltid som blodsockret stiger och insulinet måste fungera för att du ska må bra.
Så ska du träna: Vardagsmotionera så ofta du kan för att jämna ut blodsockersvängningarna.
Ät så här: Mycket protein i form av fisk, fågel, kött, ägg eller tofu som jämnar ut blodsockret. Dra drastiskt ner på pasta, potatis, vitt bröd, gryn, kakor, bakverk, läsk och andra sockerstinna livsmedel.
Lev så här: Håll i gång så mycket du kan för att öka förbränningen under din vakna tid. Sömnen är också viktig - lägg dig i tid på kvällen.

Putmage
Beror på: Fett runt magen tyder på mycket stress och höga halter cortisol (stresshormon) i kroppen. Har du fett både på magen och vid kärlekshandtagen kan det kopplas till att du äter mycket snabbmat och helfabrikat som är processad.
Så ska du träna: Utöva yoga eller promenera för att slappna av. Träna med balansboll för mer muskler - och för att få annat att tänka på än stress och måsten!
Ät så här: Laga mer mat själv från bra råvaror. Undvik sötsaker, bakverk och snabbmat som annars lätt slinker ner när du blir trött och stressad. Du sparar kalorier och blodsockersvängningar.
Lev så här: Se över dina sovvanor så att du får tillräckligt med sömn och organisera dina dagar för att minska stressen. Låt det gå minst två timmar efter ett hårt träningspass innan du lägger dig, så att du hinner varva ner.

Tjocka knän och vader
Beror på: För lite eller oregelbunden sömn ger lägre nivåer av tillväxthormoner som hjälper kroppen att förbränna fett och bygga muskler. Sover du dåligt eller för lite kan produktionen störas och du får lägre halter av dessa hormoner. Tjocka knän kan även bero på att du får i dig för mycket kemiska ämnen genom maten.
Så ska du träna: Cykling, joggning, längdskidåkning och vardagsmotion håller i gång cirkulationen och gör dig trött i kroppen så att du sover bättre. Tuff cirkelträning stimulerar produktionen av tillväxthormon.
Ät så här: Välj så rena och obehandlade livsmedel som möjligt, gärna ekologiska produkter.
Lev så här: Lägg dig senast klockan 22 och se till att få så ostörd sömn som möjligt. Har du svårt att sova, pröva ett lätt stretch- eller yogapass någon timme innan du lägger dig.

Det här är (enligt mig själv) det som är mina problem med min kropp. Det läskiga är att det är som skrivet för mig. Jag äter alldeles för mycket snabbmat/godis och liknande, jag är väldigt stressad innombords och jag sover på tok för lite. Läskigt, men sant! Vill du ha tips om andra kropsdelar, då tycker jag att du ska kika in här!

Inga kommentarer: