söndag 24 juli 2011

Träning

Om ni komer ihåg så gör jag situps varje dag (nästan iaf) och ska försöka gå ut och springa! Har ju gjort det en gång, och tror jag ska göra det idag med!


Några träningstips:
• Motivation är nyckeln, du måste träna kontinuerligt alltså träna ett antal gånger i veckan samtidigt som du oftast äter nyttigt. Det finns ingen mirakelkur som många tror, det går inte att sitta framför Tv:n med nån "AB Master 2000" på magen och tro att man får magrutor, det fungerar inte så. Du måste vilja träna annars kommer du att lägga av efter ett tag av att tvinga dig ut i löpspåret eller vilken aktivitet du valde. Välj något du tycker är roligt att göra och du kommer att ha roligt och samtidigt se resultaten komma. Ta mig som exempel jag älskar att lira fotboll och gymmet är också något jag tycker är roligt att gå till speciellt när man har sällskap av en polare. Det kan också vara en bra motivations höjare, att om du tar med en kompis till din aktivitet så kan ni peppa varandra och det blir roligare att utföra själva aktiviteten.
• Magrutor handlar nästan bara om underhudsfett, om du inte ser dina magrutor behöver du deffa ner ditt underhudsfett för att de ska synas. Att samtidigt göra styrkeövningar för magen är ju självklart bra.
• Om du vet med dig att du inte äter nyttigt kan det vara bra att ändra på sig gradvis för att det inte ska bli för jobbigt. Om vi säger att du inte äter frukost eller att du dricker Oboy och äter en chocklad kaka, så kan du börja att ändra det och inte alla mål mat då man lätt tappar motivation när det blir för mycket.
• Bra övningar för magen är till exempel situps, crunches, benlyft och de svårare dragonflags.
• En vältränad mage eller bål är inte bara snyggt utan även väldigt bra för att stabilisera kroppen och det hjälper din rygg mycket också vilket är bra för att förebygga ryggskador.
• Ett kilo kroppsfett är cirka 7000 kcal (kilokalorier), så om du vill gå ner ett kilo måste du ha gjort av med ca 7000kcal mer än vad du ätit så om vi säger att du ligger på ett kaloriunderskott på 500kcal per dag kommer det att ta ca 14 dagar att gå ner ett kilo. Kan även sägas att ett underskott på 500kcal är ganska bra att ligga på vid en deff.


Inga kommentarer: